WERKWIJZE

Werkwijze

SportzorgJvO levert kwalitatief hoogstaande zorg en stelt een integere, oprechte en betrokken werkwijze voorop. Jouw persoonlijke situatie wordt vakkundig geanalyseerd en het behandeltraject daarop afgestemd. Hierbij worden de grenzen van het vakgebied gerespecteerd, indien nodig wordt er doorverwezen naar de huisarts, gespecialiseerde therapeuten en deskundigen. SportzorgJvO maakt deel uit van verschillende samenwerkingsverbanden. Door diverse professionals in de gezondheidszorg worden patiënten verwezen naar SportzorgJvO ter aanvulling op andere behandelvormen.

Visie

Ondersteund door een professionele visie worden kennis en vaardigheden gebruikt om klachten te voorkomen of verminderen op basis van wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Het voorgestelde behandeltraject is in overeenstemming met jouw vraagstelling, (sport)situatie, fysieke gesteldheid, wensen, verwachtingen en leefomstandigheden. Behandelintensiteit en behandelduur worden altijd individueel afgestemd en geëvalueerd.

Prestatieverbetering

Als (top)sporter heb je één doel voor ogen: het hoogst haalbare. Je wil het maximale rendement halen uit je talent. De basis daarvoor is verantwoorde training. Maar je bereikt de top nooit door je alleen maar je trainingsbelasting extreem te verhogen. Om optimaal te presteren moet je ook rekening houden met herstelfactoren. In feite kun je zo hard trainen als je kunt herstellen/rusten om daarna weer sterker je programma te vervolgen. Een goed evenwicht tussen belasting en belastbaarheid is belangrijk. Je kunt veel ellende voorkomen als je weet wat je zelf kunt bijdragen om fysiek en mentaal fit te blijven. Joyce heeft ruime ervaring in begeleiding van (top)sporters op dit gebied en kan jou adviseren over belangrijke schakels om je doel te bereiken.

Totaalconcept

Sportzorg richt zich niet uitsluitend op de lokale klacht, maar hanteert een holistische visie. Aandachtig luisteren, informeren en adviseren met betrekking tot jouw specifieke situatie speelt een belangrijke rol. Als ‘hands-on’ specialist kan Joyce efficiënte massage- en mobilisatietechnieken inzetten als onderdeel van het behandelplan. Afhankelijk van de klacht kan Lymfetherapie, taping of TNC (dry needling) ook doeltreffend zijn. Echter, om klachten te voorkomen of te verminderen is een bredere therapievorm effectiever. Voorbeelden van interventies die deel uit kunnen maken van het traject zijn: oefentherapie, specifieke beweeg- en houdingsadviezen, een aangepast trainingsprogramma, lifestylecoaching, voedingsadvies, mentale weerbaarheidstraining en mindfulness. Zo kun je ook zelf aan de slag om het herstel te bevorderen en/of klachten te voorkomen.

PhysiApp

Bij Sportzorg werken we graag met de nieuwste technologie om de beste resultaten te behalen. Daarom werken wij voor huiswerkoefeningen en trainingen met het programma PhysiApp. Door middel van Nederlands gesproken oefenvideo’s krijg je nogmaals duidelijke instructie en uitleg zodat u de oefeningen ook zelfstandig correct kun uitvoeren. PhysiApp kan je gratis downloaden uit de App Store en Google Play Store of via uw browser op een computer bekijken. Je kan zelfs herinneringen instellen om zo op schema te blijven. Zo blijven wij samen met jou werken aan de beste behandelresultaten!